In Hold’em krijgen spelers twee down cards (hole cards) als hun persoonlijke hand, gevolgd door een inzetronde. Een nieuwe inzetronde begint wanneer drie bordkaarten tegelijkertijd worden omgedraaid (de flip genoemd). Elk van de volgende twee bordkaarten wordt één voor één omgedraaid, met een inzetronde ertussen. De bordkaarten zijn gemeenschappelijke kaarten en een speler kan elke vijf kaarten van het bord gebruiken, evenals persoonlijke kaarten, in elke combinatie. Een speler kan zelfs een hand maken met alleen bordkaarten en geen persoonlijke kaarten (“play the board”). Het is noodzakelijk om een ​​dealer button te gebruiken. Het spel wordt meestal gespeeld met twee blinds, maar het kan ook gespeeld worden met één blind, meerdere blinds, een ante of een combinatie van blinds en een ante.

Inzetrondes

Elke speler krijgt aan het begin van het spel twee gesloten kaarten, ook wel hole cards of pocket cards genoemd. Beginnend met de speler links van de grote blind, kan elke speler de grote blind callen, verhogen of folden in de eerste inzetronde. De grote blind heeft de kracht om een ​​pot te verhogen die eerder niet is verhoogd.

De Flop – Nadat de dealer een kaart heeft verbrand, worden drie gemeenschappelijke kaarten open gedeeld. De flop bestaat uit de eerste drie kaarten, terwijl het board uit alle gemeenschappelijke kaarten bestaat.
Tweede inzetronde – Elke speler kan checken of inzetten, te beginnen met de speler links van de dealerbutton. Elke speler kan verhogen, callen of folden nadat een inzet is geplaatst.
De dealer verbrandt nog een kaart en voegt op de turn een vierde open kaart toe aan de gemeenschappelijke kaarten. De turn-kaart, vaak bekend als de vierde rechte, is de vierde kaart.
De derde inzetronde volgt dezelfde stijl als de tweede, hoewel bij limietspellen de inzet vaak wordt verdubbeld.
De River – De dealer verbrandt een vijfde en laatste kaart voordat deze wordt toegevoegd aan de gemeenschappelijke kaarten. De riverkaart, ook wel bekend als de vijfde straight, is de vijfde kaart.
Het formaat van de laatste inzetronde is hetzelfde als de tweede en derde ronde.
De Showdown – De overige spelers leggen hun handen bloot, te beginnen met de gokker of de laatste raiser, waarbij ze de grootste combinatie van vijf kaarten van hun hole-kaarten en de gemeenschappelijke kaarten gebruiken. De pot wordt gewonnen door de speler met de beste hand van vijf kaarten. (Als er een gelijkspel is, wordt de pot gelijkelijk verdeeld over de winnende handen.)

Andere pokerregels voor Texas Hold’em

Deze richtlijnen gelden alleen voor onregelmatigheden. Voor meer informatie over het gebruik van knoppen en blinden, zie Gebruik van knoppen en blinden.
Er zal een verkeerde deal plaatsvinden als u de eerste of tweede hole card laat zien die gedeeld is. De dealer pakt de kaart, schudt de stapel opnieuw en snijdt de kaarten nog een keer. De deal is voltooid als een andere holecard wordt onthuld als gevolg van een dealerfout. De kaart die is blootgesteld kan niet worden opgeslagen. De dealer vervangt de kaart door de bovenste kaart van de stapel na het beëindigen van de hand, en de blootgestelde kaart wordt gebruikt als de brandkaart. Als je meer dan één hole card ziet, is het een misdeal en moet je opnieuw beginnen.
De flip moet opnieuw worden gedeeld als deze te veel kaarten bevat. (Dit geldt zelfs als u kunt zien welke kaart de extra is.)
De bordkaarten worden vermengd met de rest van het kaartspel als de flop opnieuw moet worden gedeeld omdat de kaarten voortijdig zijn geflopt voordat het inzetten was voltooid, of als de flop te veel kaarten had. De vuurkaart ligt nog op tafel. De dealer snijdt het kaartspel af na het schudden en deelt nog een flop uit zonder een kaart te verbranden.
Zie Toelichting, bespreking #2 voor meer details over deze regeling.
Zelfs als volgende spelers ervoor kiezen om te folden, als de dealer de vierde kaart op het bord omdraait voordat de inzetronde is voltooid, wordt de kaart voor die ronde uit het spel verwijderd. De weddenschap is nu gesloten. De dealer legt de vierde kaart af en vervangt deze door de vijfde kaart. De dealer schudt de stapel opnieuw na deze inzetronde, inclusief de kaart die van de stapel is verwijderd, maar niet de verbrande of weggegooide kaarten. Zonder een kaart te verbranden, snijdt de dealer het kaartspel en draait hij de laatste kaart om. Als de vijfde kaart wordt omgedraaid voor het einde van het spel, wordt de stapel opnieuw geschud en opnieuw gedeeld.

Zie Toelichting, bespreking #2 voor meer details over deze regeling.
Als de dealer de eerste speler een extra kaart aanbiedt nadat alle anderen hun openingshand hebben gekregen, wordt de extra kaart terug in de stapel gelegd en gebruikt als de brandkaart. Een misdeal vindt plaats wanneer de dealer per ongeluk meer dan één extra kaart deelt.
Als je op het bord speelt, moet je dit aangeven voordat je je kaarten weggooit, anders verlies je je aanspraak op de pot.