gokken

POKERHANDEN

Five of a Kind – Dit is de hoogst mogelijke hand en kan alleen worden vermeden als ten minste één kaart wild is, zoals een joker. Vier tienen en een wildcard van twee koninginnen en drie wildcards zijn voorbeelden van five of a kind.

Straight Flush – Dit is de hoogst mogelijke hand wanneer alleen het standaardpakket wordt gebruikt en er geen jokers aanwezig zijn. Een straight flush bestaat uit vijf identieke kaarten uit dezelfde reeks, zoals 10, 9, 8, 7, 6 of harten.

Four of a Kind

Full House – Deze kleurrijke hand bestaat uit drie kaarten van de ene waarde en twee kaarten van een andere waarde, zoals drie 8-en en twee 4-en.
Flush – Een flush is een set van vijf identieke kaarten die niet allemaal in dezelfde volgorde staan. Q, 10, 7, 6 en 2 van klaveren zijn enkele voorbeelden.
Straight – Vijf open-ended kaarten, maar ze behoren niet allemaal tot dezelfde reeks. De nummers 9, 8, 7, 6 en 5 zijn een voorbeeld.
Three of a Kind – Deze combinatie bevat drie kaarten van dezelfde waarde en twee kaarten van een verschillende waarde, voor drie boeren, zeven en vier.
Twee paar – Deze hand bevat twee paar van de ene ring en twee paar van de andere ring, evenals een paar van dezelfde ringkaart, zoals Q, Q, 7, 7, 4.
Eén paar – Deze veelgebruikte combinatie bevat slechts één paar, terwijl de andere drie kaarten van wisselende waarde zijn. Tien, tien, tien, tien, tien, tien, tien, tien, tien, tien, tien, tien,
No Pair – Deze veel voorkomende hand bevat “niets”. Geen van de vijf kaarten vormt een paar, en alle vijf kaarten uit dezelfde reeks of opeenvolgend zitten in dezelfde rang. Als er meer dan een paar spelers zijn, worden de handen gerangschikt op basis van de hoogste kaart in elke hand, enzovoort, zodat een aas-hoge hand beter is dan een koning-hoge hand.

VAN HET SPEL-OBJECT

Spelers stellen zich op voor de beurt tot elke kaart(en) is aangekomen. Om de volgende kaart in je hand te houden, moeten alle spelers hetzelfde aantal fiches in de pot hebben.

De pot wordt gewonnen door de beste pokerhand. DE OVEREENKOMST is een non-profit organisatie die werkt aan het verbeteren van het leven van
Elke speler ontvangt twee kaarten, één voor elk van hun eierstokken.
De dealer verdeelt vijf kaarten – drie tegelijk, dan één, dan nog een – die door alle spelers kunnen worden gebruikt om de best mogelijke hand van vijf kaarten te bouwen.

STUK HET

In Hold’em krijgt elke speler twee privékaarten (ook wel ‘hole cards’ genoemd) die alleen aan hen worden gedeeld. Om het ‘bord’ te vormen, worden vijf gemeenschappelijke kaarten geopend. Om hun best mogelijke pokerhand van vijf kaarten te bouwen, gebruiken alle spelers in het spel deze pre-dealt gemeenschappelijke kaarten in combinatie met hun eigen hole-kaarten. In Hold’em kan een speler elke combinatie van de zeven beschikbare kaarten gebruiken om de best mogelijke pokerhand van vijf kaarten te vormen, waarbij hij geen, één of twee van zijn persoonlijke hole-kaarten kan gebruiken.

De gordines

In Hold’em geeft een markering die bekend staat als ‘de button’ of ‘de dealer button’ aan welke speler de dealer is voor het huidige spel. Voordat het spel begint, moet de speler de klok indrukken vanaf de “little blind”-knop, dit is de eerste verplichte inzet. De speler plaatst de “grote blind” direkt met de mee vanaf de kleine blind, die twee keer zo groot is als de kleine blind, maar de blinds kunnen variëren afhankelijk van de gebruikte en inzetstructuur die wordt gebruikt.

In Limit-spells is de grote blind hetzelfde als de kleine blind, en de kleine blind is meestal de helft van de grote blind, maar kan groter zijn, afhankelijk van de inzet. In een $2/$4 Limit-spel is de small blind bijvoorbeeld $1 en de big blind $2. Bij een limietspel van $ 15/$ 30 is de little blind $ 10 en de grote blind $ 15.

In Pot Limit- en No Limit-spellen wordt de inzet bepaald door de grootte van de blinds (een $1/$2 Hold’em-spel heeft bijvoorbeeld een kleine blind van $ 1 en een grote blind van $ 2).

elke speler kan ook worden geplaatst in de pot. Elke speler heeft nu twee of drie hole cards. De inzetactie begint met de klok mee rond de tafel, met de speler ‘under the gun’ (onmiddellijk met de klok mee vanaf de big blind).
Inzetopties voor spelers Inzetopties voor spelers Inzetopties voor
De beschikbare acties in Hold’em zijn ‘fold’, ‘check’, ‘bet’, ‘call’ en ‘raise’, net als in andere pokervarianten. Welke opties beschikbaar zijn, hangt af van de acties van de vorige spelers. Als er nog niemand is ingezet, kan een speler ofwel checken (weigeren de handen erin te steken, maar zijn kaarten houden) of inzetten. Nadat een speler is ingezet, kunnen volgende spelers folden, callen of raisen. Callen lijkt zich geen zorgen te maken over de som geld die de vorige speler heeft verzameld. Verhogen is niet alleen de vorige inzet evenaren, maar ook de huidige inzet evenaren.